20/8 'Je kunt niet zonder de anderen'

Met: Amaryllis Temmerman, Martine Dams, Marc Stans

Een ode aan  de kleinkunst van weleer "Je kunt niet zonder de anderen" naar een liedjestekst van  Zjef Vanuytsel, is het nieuwe programma van de vzw Kempenshows.  Hierin wordt een hulde gebracht aan de Kempische chansonnier Zjef Vanuytsel die zes jaar geleden op zeventigjarige  leeftijd overleed. Maar tegelijkertijd wordt  in de voorstelling ook een ode gebracht aan andere kleinkunstenaars van weleer. De allerbekendste liedjes komen opnieuw tot leven en krijgen een nieuwe dimensie door  de originele vertolkingen. In dit programma worden de allergrootste kleinkunstklassiekers en luisterliedjes gebracht, afgewisseld door pareltjes en verhaaltjes van en over grootmeester en Meerhoutenaar Zjef Vanuytsel.De  solisten zijn stuk voor stuk mensen die hun strepen al verdiend hebben op muzikaal vlak.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 13/8 om 9u - klik hier voor tickets

 
 


 
 

FRANK VANDER LINDEN: SOLO IN TIJDEN VAN CORONA

Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Meestal omdat hij dat graag doet, soms omdat het nu eenmaal niet anders kan. Zoals nu, wanneer kleine, akoestische optredens een noodzaak zijn.Zonder De Mens schrijft en speelt hij bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het bij momenten virtuoos akoestisch gitaarwerk springt erbovenuit.Live en solo beroert en amuseert hij: met bitterzoete levensverhalen, met songs uit zijn solo-albums “Frank Vander linden”, met “In de walszaal” en “Nachtwerk”, met het klassieke “Ik dacht aan een vrouw”, met uitgebeend werk van De Mens, Jan De Wilde, Elvis Presley, enzovoort.Een vreemde tijd brengt een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 16/8 om 9u klik hier voor ticketsDaan Wilms

Uit een vibrafoon, een klokkenspel en trommels komen vaak verbluffende klanken, dat weten de meesten onder ons. Dat echter water, lichtstokken en allerlei voorwerpen uit een doe-het-zelf-zaak ook avontuurlijke klanken voorbrengen, dat verbaast zelfs de meeste muziekkenners. 
Alles begint bij ritme. Als kind ontfutselde Daan potten en pannen uit de keuken en bouwde hij zijn eigen percussieset. Vele jaren later doet hij eigenlijk nog altijd hetzelfde ... Hij blijft zoeken naar het potentieel van ritme en klanken.
Daan werkte verschillende opleidingen af aan de conservatoria van Antwerpen en München en deed ondertussen podiumervaring op in Europa en Azië. 
Al deze ervaringen brengt hij samen in "Impressions". Een muzikale avond voor jong en oud, vol met avontuur, energie, groove en vooral: wonderbaarlijk genot. 

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 20/8 om 9u klik hier voor tickets

 
 


 
 

MINI-MAF

Een festivalletje met diverse muzikale genres, gebracht door formaties die allemaal iets gemeen hebben met Meerhout.

De start is voor FRISTAP: een project van  singer-songwriter Dieter Fierens. Deze rustige muzikant is uiterst geschikt om kinderen te  amuseren. Hij is sinds kort verhuisd naar Meerhout (Gestel). Deze avond speelt hij, samen met een muzikale partner en enkele van zijn kleinste leerlingen, een half uur liedjes op ukelele en akoestische gitaar.

Dan is het de beurt aan MERRET STRINGS: de heropstart van deze gitaarschool die twee jaar op rij hun concert niet konden organiseren. Hun sympathieke toetsenman Jan Jacobs is bereid gevonden om het project een finishing touch te geven. Drummer Willy, bassist Peter en specialist blues harp, en vocale hulp Mon, loodsen Romain, Arne en de zijnen door een ontegensprekelijk ontspannend uurtje.

Vervolgens maakt LOS IN THE BLUES zijn opwachting voor een set funky bluesy uptempo meestampers. De podiumwissel zal vlot verlopen, want enkel virtuoos Fonny moet nog opstellen en Mon moet enkel bewegen richting de frontstage.

Afsluiter van deze Kattensessie zijn THE BOERENZONEN OP SPEED.  Deze band was er ook al bij tijdens de allereerste en originele MAF op 28 juni 1997: het heroptreden van Zjef Vanuytsel, weet-je-nog? Benieuwd of frontman Ben weer wat in petto heeft?  

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 27/8 om 9u - klik hier voor tickets